Detaylar, Kurgu ve Yangın Merdiveni Kapısı
Wiki Article
Tasar üste yangın çışitaları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonra toplanması gereken inkıbaz noktaları kabil dış unsurları da belirtmelidir.
Yangın kapılarının ve henüz birhayli yangın ekipmanın elbette kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini ulaşımın elbette sağlamlandığını öğrenmek kabil asıl durumlar dair eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.
Peşi sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp görüş ahzüitai gestaltlmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır.
Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. ivedili gestalt anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde dışarıya akıllıca birçokarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları bâtınin bu menteşelerin sağlamlıklı çhileışması ve bapyı art kapatması gerekir.
Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane kabilinden konstrüksiyonlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak yürekin, elan yapı dizayn halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda alıngan davranılmalıdır.
Dolgular ile kapı haliluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda zahmetsiz açılacak şekilde yangın bapsı emniyet kilidi ile emin hale getirilmektedir.
Başkaca geniş bayi ağına sahip firmamız montaj ve hizmet nöbetlemleri esnasında kullanıcılara kritik kolaylık sağlamaktadır. Bu durumda seçim esnasında kıymettar bir kriter olarak gösterilebilir.
Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen strüktürlabilmekle beraberinde daha çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun zemin sebebi iz kaybına özlük vermemesi ve elan az maliyetle teamülin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde sonradan ilave edildikten sonra örgülabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakılırsa çeşitli şekillerde özel tasavvur ya da katlanabilir halde bile tasarlanabilmektedir.
Yangın Kapısı baz amacı insanların ziyan gıyaben binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile alakalı hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri bütün bilgileriyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;
Yangın merdiveni, her çmüsavi yapı içinde mevcut insanların ve öteki ateş parçasıların yangın yahut rastgele bir ivedili perese esnasında hızlı ve emin bir şekilde tahliyesinin binalmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri yaşamsal öneme iye, örgülması zaruri, mimariların vazgeçilemez unsurları beyninde durum almaktadır.
Sonunda imalattan yangın kapısı kullanıma denli sabık sürecin sonucunda insanları sağlamlıklı şekilde zemine iblağ amacına ulaşılmış olur.
Turfa kuruluşlarda ve yangın merdiveni alanı yetersiz olan binalarda kaçış merdiveni imalına olanak vermektedir.
Yangın bapları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.